V predchádzajúcej časti „Ako vložiť inzerát 2. časť“ sme vám ukázali, aké všetky informácie by mal inzerát obsahovať a na čo by ste rozhodne nemali zabudnúť. Kvalitne nafotená nehnuteľnosť a inzerát ako jedna báseň znamenajú stále len prvý krok vo výbere ideálneho nájomníka. Poradíme vám, ako aj s pomocou služieb Kalendár prehliadok, Komunikačná platforma alebo Premium profil nájsť toho pravého. 

1) Ako spoznať ideálneho záujemcu o prenájom 

Už počas prehliadky odlíšite vážneho záujemcu od tzv. bytového turistu. Z jeho otázok spoznáte, že si predstavuje bývanie vo vašom byte. Skutočného záujemcu preto zaujímajú napr.: 

  • informácie ohľadom zmluvy, 
  • náklady na energie, 
  • technické špecifikácie nehnuteľnosti, 
  • susedské vzťahy. 

Ak niekto vo vašej nehnuteľnosti naozaj chce bývať, ozve sa s odpoveďou najneskôr deň po prehliadke. Platí to aj pre skúsených vyjednávačov, ktorí ukončia prehliadku bez akéhokoľvek vážneho záujmu. Ich reakcia s dopytovaním na zľavu však na seba nenechá dlho čakať. Buďte na ňu pripravení. 

2) Komunikačná platforma pre majiteľov nehnuteľností 

Komunikačná platforma Bezrealitky pre majiteľov nehnuteľností a záujemcov o prenájom je neverejná a umožňuje filtráciu ponúk, vďaka ktorej sa majitelia čo najrýchlejšie dostanú k skutočným záujemcom. S jej pomocou: 

  • si ušetríte starosti s prechádzaním množstva ponúk, 
  • preveríte dôveryhodnosť záujemcov, 
  • vylúčite eventuálne rizikových záujemcov, 
  • vyberiete najspoľahlivejších vážnych záujemcov. 

3) Kalendár prehliadok 

Nástroj „Kalendár“ ukrýva časový prehľad plánovaných prehliadok po 30 minútach vrátane zdieľania termínu prehliadky. Uľahčuje tak ich organizovanie vlastníkom i záujemcom. 

4) Premium profil 

Pri výbere záujemcov o prenájom môžete na Bezrealitky.sk uprednostniť majiteľa plne vyplneného Premium profilu. Užívateľ so 100% vyplneným profilom má totiž okrem osobných údajov v profile aj potvrdenie o svojej bezdlžnosti, ktorú overujeme až v 7 inštitúciách. Podrobnejšie informácie o nájomcovi a potvrdenie o bezdlžnosti rozhodne poskytujú lepšiu záruku na bezproblémového nájomníka, než anonymné správy užívateľov bez osobného profilu. 

Vhodného záujemcu ste našli, a teda už stačí len pripraviť nájomnú zmluvu. Ako na nájomnú zmluvu sa dozviete v našom poslednom článku – Ako na nájomnú zmluvu a spôsob platby nájomného 4. časť