Zdá sa, že došlo k problému s pripojením alebo na serveri dochádza k údržbe. Funkcia webu môže byť obmedzená.

5 nápadov ako štýlovo zariadiť malý byt v prenájme

Prostredie, v ktorom žijete veľmi ovplyvňuje to, ako sa cítite. Bývanie v malom prenajatom byte má síce mnohé obmedzenia, ale kreativite sa predsa medze nekladú. Prinášame vám 5 tipov ako jednoducho zariadiť malý byt v prenájme.


Lucie Starovičová
Lucie Starovičová22. 1. 2022 | Čas čítania: 5 minút

Prostredie, v ktorom žijete veľmi ovplyvňuje to, ako sa cítite. Bývanie v malom prenajatom byte má síce mnohé obmedzenia, ale kreativite sa predsa medze nekladú. Prinášame vám 5 tipov ako jednoducho zariadiť malý byt v prenájme.

1. Malý priestor si žiada viac efektivity

Pri zariaďovaní prenajatého bytu určite nechcete minúť celý majetok, rovnako sa v ňom však chcete cítiť čo najviac príjemne a ako doma. Priestor si rozdeľte na hlavné časti: 

  • spánok a oddych, 
  • varenie a jedenie, 
  • prípadne časť na prácu. 

Tip: Nenechajte žiadny kúsok priestoru nevyužitý. Zakúpte si multifunkčné kusy nábytku, napríklad konferenčný stolík, ktorý sa razom dokáže zmeniť na jedálenský stôl alebo nábytkovú stenu ktorú večer premeníte na pohodlnú posteľ.

2. Zväčšite byt optickými ilúziami

Na optické zväčšenie miestnosti môžete použiť jednoduché triky. Platí, že svetlé farby zväčšujú priestor. Napríklad, ak je strop o pár odtieňov bledší ako steny, miestnosť pôsobí vyššie. Zrkadlá dokážu vytvoriť optickú ilúziu zväčšenia miestnosti, rovnako ako lesklé povrchy. Veľký masívny nábytok, robustné dekorácie a tmavé farby budú v menšej miestnosti pôsobiť ešte výraznejšie a tým zbytočne preplneno. Odporúčame preto izbu zariadiť kúskami z ľahkých konštrukcii, lesklým nábytkom, prípadne priesvitných materiálov. 

3. Myslite na detaily

Vždy je lepšie zariadiť byt jednoduchšie, a potom ho podľa nálady doľadiť nápaditejšími doplnkami. Svetlé, biele či smotanové steny a jednoduchý drevený nábytok sú zaručená nadčasová klasika a istota. Keď budete mať chuť, môžete jednofarebný gauč ozvláštniť vzorovanou dekou alebo stôl farebnou vázou s kvetmi. Ak si už raz zakúpite síce štýlový, ale drahý viacfarebný gauč s geometrickým vzorom či fialový nábytok a neskôr vás omrzí, veľa s tým už nenarobíte.

4. Okoreňte vhodnými doplnkami

Rovnako ako dobrý outfit dotvárajú doplnky, tak i z priemerného bytu dokážu vykúzliť niečo famózne. Stačia i maličkosti ako zarámované fotky či obrazy, ktoré priestor navyše zútulia. Službu vám urobia aj pekné saténové závesy, nariasené vankúše na posteli, huňatý koberec alebo rovnaké uteráky v kúpeľni.

Tip: Využite svoje záľuby ako zaujímavý doplnok bytu. Položte gitaru do rohu miestnosti, spravte si z prázdnej steny úložný priestor na knihy alebo zbierku topánok či kaktusov hrdo zakomponujte ako dôležitú súčasť miestnosti. 

Tip: Rozhodujete sa medzi dekoráciami a potrebnými praktickými vecami kvôli malej kapacite priestoru? Dekorácie poskytuju neobmedzený priestor kreativite a nápadom – využite to. Napríklad si z rámu spravte odkladací priestor na kľúče. Stačí vám rám, háčiky (ak nemajú skrutku tak aj pevné lepidlo) a prípadne farba.

Zdroj: https://www.homedit.com/videos/picture-frame-key-holder/

5. Váš vkus a osobnosť

Najdôležitejšie je aby ste sa vy v byte cítili dobre a pohodlne. Spĺňal vaše vizuálne predstavy, ale aj praktické potreby. Myslite na to, čo máte radi a pri výbere určite nebudete dlho váhať. Snáď sme vám poskytli nejaké nápady ako zariadiť malý byt a ukázali vám, že je to možné aj bez veľkej námahy. 

Zaujal vás článok o zariaďovaní bytov? Pozrite si aj ďalšie články na našom blogu alebo nás sledujte na sociálnych sieťach.