Zdá sa, že došlo k problému s pripojením alebo na serveri dochádza k údržbe. Funkcia webu môže byť obmedzená.

Inzerát už nie je v ponuke

Podobné ponuky ako táto nehnuteľnosť

  • Predaj
  • Byt
  • 3+1, 3+kk, 4+1, 4+kk, 3-izbový, 4-izbový

Zobraziť všetky ponuky

Predaj bytu 3-izbový • 80 m² bez realitkyUkrajinská, Nové Mesto - Nové Mesto, Bratislavský kraj

Ukrajinská, Nové Mesto - Nové Mesto, Bratislavský krajMHD 4 minúty pešo • Vybavené • Výťah • Parkovanie
Cena329 000 €


Výnimočný byt v jedinečnej národnej kultúrnej pamiatke.

Skvelá investičná príležitosť alebo príjemné lukratívne bývanie pre náročného klienta.

Predám 3-izbový byt v blízkosti Račianskeho mýta v dome známeho architekta Dušana Jurkoviča, s dobrým dispozičným riešením, ulica Ukrajinská 10 v Bratislave III - Nové mesto, 1. poschodie/5, podlahová plocha 81 m2 + murovaná pivnica 11m2.

Päťpodlažný obytný dom je v súčasnosti kultúrnou pamiatkou. Bol postavený v roku 1924 neďaleko Račianskeho mýta. Napriek tomu že sa nachádza v blízkosti centra, je vďaka svojej orientácii do slepej ulice a do vnútrobloku mimoriadne tichý. Orientácia na svetové strany sever a západ, určuje jeho magicky príjemnú svetelnosť. Ráno svieti slnko do obývačky a večer západ slnka presvetľuje detskú izbu a spálňu.

Byt vyniká fantastickým dispozičným riešením. Po vstupe do vzdušnej chodby sa dostanete do troch izieb so samostatnými vstupmi. Stavebná konštrukcia a kvalitné drevené izolované dvere zabezpečujú v miestnostiach každému členovi rodiny dostatočné súkromie. Toaleta je samostatná a v kúpeľni sa nachádza vaňa a dve umývadlá.

Dispozícia: chodba (10m2), kuchyňa s obývacou izbou, samostatná nepriechodná detská izba (23m2) a spálňa s rolldorom (20m2). Samostatná kúpeľňa, WC a technická miestnosť / komora (všetky majú okno do svetlíka). Do bytu sa vchádza cez dvojkrídlove bezpečnostné dvere ADLO. Byt je ideálny pre rodinu s deťmi. Je vhodný aj ako investícia na ďalší prenájom.

Vďaka kvalitnej tehlovej stavbe a detailnej rekonštrukcii, ktorá prebehla v roku 2018, je byt vo vynikajúcom technickom stave a poskytuje výnimočný užívateľský komfort. Byt je pripravený na okamžité nasťahovanie. Svetlá výška stropov je 3m a spolu so zreštaurovanými pôvodnými drevenými parketami umocňuje starosvetské čaro tejto výnimočnej nehnuteľnosti.

V dome sa nachádza nový odhlučnený výťah.

V blízkosti sa nachádza:

- poliklinika Tehelná, Mýtna, Štátna nemocnica - Mickiewiczova - všetko do 10 min

- potraviny - Delia, Tesco expres a Malina - cca 2 min od domu, Billa na Mýtnej cca 10 min

- 3 štátne školky, jedna priamo na začiatku ulice + druhá na Šuňavcovej a tretia za ňou + súkromná školka FELIX na Mikovinyho + súkromné jasle LIENKA.

- základná škola - Sibírska, Vazovova

- detské ihrisko - v každom vnútrobloku + veľký park na Račianskom mýte

- pošta - Sibírka - súbežná ulica

Niečo z histórie:

Legiodomy na Ursinyho ulici

Bratislava zaznamenala po vzniku Československej republiky ako politická a hospodárska metropola Slovenska značný rozvoj. V dnešnom III. obvode na ulici Michala Ursínyho vznikol obytný súbor Legiodomy (družstevné domy československých legionárov), ktorý roku 1923 projektoval architekt Dušan Jurkovič v spolupráci s architektom Janom Paclom a stavali ho v rokoch 1923 – 1924.

V roku 1879 pomenovali ulicu pri kasárni Honvédskou (Honvédgasse, Honvéd utca). Taký názov nemohol prežiť vznik Československej republiky. V roku 1921 sa teda z ulice Honvédskej stala Legionárska. Iste na počesť legionárov, ktorí bojovali za prvej svetovej vojny najmä v Rusku, kde sa im vraj po revolúcii podarilo zmocniť zlatého pokladu cárov, ktorý údajne priviezli do Prahy. Ten mal byť základom mimoriadneho bohatstva po vojne založenej Banky československých légií.

Legionári, ktorí prežili vojnu a vrátili sa do vlasti, boli všade uprednostňovaní, prednostne získavali výhodné a dobre platené miesta, profitovali zo ziskov banky. Tí, ktorí sa rozhodli venovať poľnohospodárstvu, dostávali skoro zadarmo veľmi úrodné pozemky vyčlenené z veľkostatkov uhorskej šľachty na južnom Slovensku.

Neďaleko Legionárskej ulice vznikla celá štvrť „legiodomov“ podľa spoločného projektu architektov Dušana Jurkoviča a Jana Pacla pod železničnou traťou pri Račianskej ceste. Leginárska ulica získala v 20. rokoch veľkomestský charakter výstavbou bloku obytných domov. Tie neboli určené pre legionárov, ale pre poštových zamestnancov. Podľa projektu architekta Klementa Šilingera ich vybudovala stavebná firma inžiniera Jozefa Berného.

Parametre nehnuteľnosti

Číslo inzerátu582228
Dispozícia3-izbový
Dostupné od30. 11. 2021
Podlažie1
Typ budovyTehla
VykurovanieElektrické
Užitná plocha80
VybavenéVybavené
StavVeľmi dobrý
VlastníctvoOsobné
PENBA - Mimořádně úsporná
RekonštrukciaKompletné

Čo táto nehnuteľnosť ponúka?

Pivnica
Výťah
Parkovanie
MHD 4 minúty pešo

V okolí nehnuteľnosti nájdete

MHDUrsínyho
🚶 370 m (4 min)
PoštaBratislava 218
🚘 1,891 m (4 min)
Obchodu Babičky
🚶 240 m (3 min)
BankaPrima banka
🚶 322 m (4 min)
ReštauráciaSvadby a Kari
🚶 330 m (4 min)
LekáreňLekáreň Urban
🚶 432 m (5 min)
ŠkolaZákladná škola s materskou školou Sibírska
🚶 404 m (5 min)
Materská školaFelix MŠ
🚶 316 m (4 min)
ŠportoviskoSquash Centrum Pionierska
🚶 423 m (5 min)
IhriskoDetské ihrisko Ľubľanská
🚶 277 m (3 min)

Vzdialenosť k:

Stále hľadáte to pravé?

Nastavte si strážneho psa. Ponuky vybrané na mieru dostanete súhrnne 1× denne e-mailom. S Premium profilom máte po ruke rovno 5 strážcov a keď sa niečo objaví, informujú vás obratom.