Je to jedna z hlavných ľudských potrieb, napriek tomu sa nám v poslednom čase vzďaľuje. A pre mladšie generácie sa z nej stáva namiesto radosti skôr veľký čierny otáznik. Bývanie, ktorého dostupnosť sa zhoršuje nielen na Slovensku, ale aj vo svete. 

Už keď Bezrealitky pred štrnástimi rokmi vznikli, náš hlavný cieľ bol jasný. Urobiť dostupnejšiu ponuku bývania na prenájom aj predaj. Tak, aby sa nepredražovalo kvôli nezmyselným províziám pre maklérov. Tak, aby sa o voľnej izbe na prenájom alebo bytu na predaj dozvedel ktokoľvek z republiky. 

Rýchlosť ako kľúčový aspekt hľadania bývania 

Aj vďaka nám sa z hľadania bývania stala záležitosť doslova na hodiny namiesto pôvodných dní. Aj vďaka nám môžu majitelia jednoducho hľadať tých najvhodnejších záujemcov o kúpu a prenájom a dohodnúť sa na cene, ktorá bude férová a transparentná pre obe strany. 

Každý mesiac takto prepojíme skoro 5000 majiteľov so záujemcami. S priemernou rýchlosťou dohody okolo troch týždňov. Nie je to úžasná predstava? Na začiatku mesiaca sa rozhodnete predať alebo prenajať nehnuteľnosť a na jeho konci máte vážneho záujemcu?

Alebo naopak – keď chcete bývať, každý deň vám do e-mailu prídu ponuky presne podľa vašich potrieb. Počas niekoľkých hodín môžete spoznať vlastníka bytu a akonáhle sa dohodnete, podpísať s ním všetky potrebné dokumenty online. 

Naša misia je dostupnejšie bývanie 

Lenže stále je čo zlepšovať. A my chceme byť vo zvyšovaní dostupnosti bývania na špičke. Aj preto sme sa stali zakladajúcim členom novej skupiny firiem a expertov, ktoré to vidia rovnako – European Housing Services. A náš šéf Hendrik Meyer sa zároveň postaví na jej čelo. 

Nekladieme si malé ciele. Spoločne chceme byť najlepšou, najférovejšou a najdostupnejšou službou vo všetkých aspektoch, ktoré sa bývania týkajú. Vieme samozrejme, že nebudeme vždy naj, ale chceme sa o to aspoň pokúsiť. S húževnatosťou pre nás typickou to raz prísť musí. 

Ako to chceme dokázať? 

Občas sa na staré problémy chceme pozrieť novými očami. Vedeli ste napríklad, že na Slovensku je jeden z najväčších podielov nevyužívaných nehnuteľností na svete? A nie je rýchlejšie a lacnejšie vedieť tieto nehnuteľnosti vrátiť späť na bývanie, než očakávať, že postavíme nové domy všetkým, ktorí ich potrebujú? 

To je jeden z našich cieľov – nakúpiť nehnuteľnosti, o ktoré nie je záujem a čo najrýchlejšie ich ponúknuť novým majiteľom. Nie sme prví, komu to napadlo, ale vieme to robiť lepšie – nechceme zo starých domov robiť nové honosné rezidencie, ktoré si málokto dovolí. Zrekonštruujeme ich do štandardu, ktorý vyhovuje bežným Slovákom a voilá, nové bývanie je na svete. Hovoríme tomu „mikrodevelopment“ a už sa nám takto podarilo opraviť a predať desiatky domov a bytov. 

Hľadáte nájom? Chceme, aby vám to zabralo iba pár dní, nech bývate kdekoľvek. Aby bolo možné dohovoriť sa s majiteľom online a cez internet podpísať aj všetky potrebné dokumenty. Majiteľom bytov ponúkneme takú službu, aby pre nich bolo výhodné byty ponúknuť na prenájom s istotou garantovaného nájmu a neležali zbytočne skladom. Vďaka tomu, že v skupine EHS je služba Tvoj Správca, ktorá v tejto oblasti patrí k špičke. 

Potrebujete predať nehnuteľnosť? Chceme sa postarať o to, aby to bol príjemný zážitok, z ktorého budete mať hneď dvojakú radosť. Že ste svoj dom alebo byt odovzdali ľuďom, ktorí vďaka tomu našli nové bývanie a zároveň ste zaň dostali férovú cenu. Chceme každému ponúknuť možnosť voľby – čo kto zvládne sám, nech zvládne sám. Ale zároveň ponúknuť možnosť využiť špecialistu všade tam, kde si ktokoľvek na niečo netrúfne. A kto sa nechce starať o nič, musí mať možnosť zveriť kompletnú starostlivosť o predaj niekomu inému bez nutnosti platiť províziu. Pretože keď budú realitné služby ľudské, jednoduché a férové, budú ľudia ochotnejšie predávať svoje nehnuteľnosti. 

Zároveň sa chceme podeliť o svoje dáta. Vieme, koľko kde stoja nájmy, za koľko sa ponúkajú domy na predaj. Aj to pomáha so zvyšovaním dostupnosti, pretože vyjednávanie o cene sa môže viesť na číslach, ktoré nie sú skreslené o provízie realitných kancelárií. 

Kto bude v EHS s nami? 

Samozrejme by sme to nezvládli sami, takže okrem Bezrealitky v skupine EHS nájdete Maximu, ktorá buduje sieť najväčších odborníkov na predaj domov a bytov. Český nemovitostný trust nám pomáha s financovaním nehnuteľností, ktoré chceme oprášiť a znovu ponúknuť ľuďom. A Tvoj Správca ďalej dokáže zariadiť všetko okolo bezstarostných prenájmov s garantovaným nájmom. 

Naša misia rozhodne nie je jednoduchá, ale rozhodne je zmysluplná. Tešíme sa na ňu a ďakujeme všetkým, ktorí nám pri nej držia palce. Tak trikrát hurá dostupnejšiemu bývaniu!