Ak predávate nehnuteľnosť a chcete pridať inzerát na web, určite nepodceňujte výber vhodných a kvalitných fotografií. Fotografie vášho bytu sú prvým momentom, kedy potencionálny kupca vidí váš byt. Určite ho chcete zaujať a nie odradiť, prípadne sa stratiť v záplave iných inzerátov. V článku si povieme, prečo je výber vhodných fotografií tak dôležitý a ako nafotiť váš byt ako profesionál

Ako nafotiť krásne fotografie, krok za krokom

Pred samotným fotením je základom váš byt dôkladne upratať, nech vyzerá čo najreprezentatívnejšie. Mali by ste z neho odstrániť vaše osobné predmety ako fotografie zo  stien, magnetky z chladničky či iné darčeky. Chcete predsa dosiahnuť, aby si kupec v byte vedel predstaviť seba, nie spomínal na bývalého majiteľa. 

Ak túžite po krásnych fotkách, nie je potrebné investovať do drahých zrkadloviek. Súčasné smartphony sú vybavené fotoaparátmi, ktoré vám určite bohato postačia. Odporúčame váš byt fotiť za denného svetla, rozvietiť všetky svetlá v miestnosti, prípadne sa ho tiež snažiť čo najviac presvetliť použitím nových žiaroviek. Čím bude na vašich fotografiách viac svetla, tým bude byt pôsobiť pozitívnejším dojmom

Dôležité je nafotiť celý byt, nevynechajte žiadnu miestnosť, nikdy neviete, ktorý detail budúceho majiteľa zaujme najviac. Ak chcete zachytiť celú miestnosť, najlepšie vám to pôjde ak ju zaberiete z čo najvyššieho bodu. Môžete si pomôcť stoličkou alebo iným nábytkom, avšak dajte si pozor na zranenia. 

Pri miestnostiach v ktorých sú zrkadlá, pozor, aby na fotografiách nebol odraz vás alebo iných ľudí. Skúste zmeniť uhol, z ktorého chcete fotografiu vyhotoviť alebo ich presunúť do inej miestnosti. V prípade malých miestností ako je toaleta, kúpeľňa alebo chodba pokojne spravte viac fotografií, ak sa vám nedá miestnosť zachytiť do jedného záberu. 

Dôležité je, aby miestnosti na fotkách nepôsobili prázdnym dojmom, ale ani neobsahovali žiadne osobné predmety. Dajte si pozor na každý detail. Niektorí záujemcovia môžu byť zvedaví i na prostredie v ktorom sa nachádza daná nehnuteľnosť. Preto môžete vyhotoviť i fotografiu zaujímavého výhľadu z okna

Na zopakovanie sme si pre vás pripravili hlavné myšlienky z článku v praktických bodoch: 

  1. dôkladne upracte byt;
  2. odstráňte vaše osobné predmety;
  3. nábytok nechajte, aby izby nepôsobili prázdnym dojmom;
  4. foťte za denného svetla, rozsvieťte všetky svetlá v izbe;
  5. dajte si pozor na váš odraz v zrkadlách;
  6. ak chcete zabrať veľký priestor, skúste fotiť z čo najvyššieho uhlu;  
  7. odfoťte každú miestnosť, tie malé i na viac záberov;
  8. nevynechajte ani pekný výhľad z okna;
  9. myslite na každý detail.

Prečo vlastne venovať toľko času fotografiám? Vďaka dobrým fotkám na váš inzerát klikne viac záujemcov a je väčšia pravdepodobnosť, že bude chcieť prísť na osobnú prehliadku, prípadne bude mať o byt vážny záujem. Fotografie vášho bytu, ktoré dávate na web berte ako jeho hlavnú reprezentatívnu funkciu, ktorá môže ovplyvniť ako dobre sa váš byt bude predávať. 

Ak chcete prezentáciu vašej nehnuteľnosti posunúť ešte na vyššiu úroveň, môžete využiť našu službu profesionálneho nafotenia nehnuteľnosti, ktorú ponúkame primárne v Bratislave, ale aj blízkom okolí. Náš fotograf dokáže správne vyfotiť aj tmavé alebo atypické miestnosti, ušetrí vám množstvo času a nezabudne na dôležité detaily.

Pre ešte modernejšiu a originálnejšiu prezentáciu vašej nehnuteľnosti vám odporúčame virtuálnu prehliadku nehnuteľnosti. Podľa štatistík majú inzeráty s 3D prehliadkou až o 90 % viac pozretí a predajú sa o 30 % rýchlejšie než ponuky s tradičnou obrázkovou galériou. Radi ju pre vás pripravíme a spracujeme.