Zdá sa, že došlo k problému s pripojením alebo na serveri dochádza k údržbe. Funkcia webu môže byť obmedzená.

Buďte obozretní! 6 zásad, s ktorými sa vyhnete podvodu

Chovanie na internete má svoje bezpečnostné zákonitosti. Môžete sa ľahko stretnúť s jednaním, ktoré je obťažujúce, alebo dokonca nezákonné. Je preto nutné, aby ste byli obozretní. Na čo si dať pozor v súvislosti s využívaním služieb Bezrealitky?


Nikola Sychrová
Nikola Sychrová24. 11. 2023 | Čas čítania: 8 minút

Obsah

    Záleží nám na vašom bezpečí a preto vás chceme upozorniť na podvody, ktoré sa žiaľ môžu objaviť aj na našich stránkach. Môže ísť o podvodné inzeráty a e-maily. Zatiaľ čo inzeráty na Bezrealitky priebežne kontrolujeme, podvodným e-mailom zabrániť nemôžeme. Preto vám ponúkame návod, ako ich môžete odhaliť a vyhnúť sa tak podvodu.  



    POZOR NA PODVODNÉ E-MAILY! NA PRVÝ POHĽAD ICH NEROZOZNÁTE

    Podvodné e-maily, ktoré sa označujú aj ako „phising“, sú najčastejším spôsobom, ktorým sa podvodníci snažia od používateľov internetu ukradnúť citlivé osobné alebo platobné údaje. Tieto nevyžiadané e-maily sa vydávajú za interné oznámenia nejakej služby, e-shopu alebo portálu, ktorý využívate.

    Sú technicky veľmi dobre zvládnuté. Na prvý pohľad ich nerozoznáte od e-mailov, ktoré vám bežne chodia z vašich obľúbených webov. Obsahom podvodného e-mailu je väčšinou žiadosť o overenie registračných údajov, platobnej karty, alebo osobných údajov.

    Podvodníci majú často vlastný web, ktorý je vernou kópiou stránok, ktoré už poznáte. Tým zvyšujú svoju dôveryhodnosť. A práve na týchto falošných stránkach dochádza k odcudzeniu prístupových údajov k vášmu e-mailu, alebo k vášmu účtu na Bezrealitky, ktorý chcú zneužiť pre podvodnú inzerciu.



    AKO ODHALIŤ PODVODNÝ E-MAIL? MÔŽE ÍSŤ LEN O PÁR “PREKLEPOV“…